Balatongyöröki KIE, Sóvár

A 2008-ban megalakult Tappancs csoport, a 2012-es Küldöttgyűlésen már mint Balatongyöröki KIE jelentkezett be. Eleinte a helyi gyerekek Tappancs táborokban való részvételét kezdtük szervezni, majd igény merült fel az évközi rendszeres foglalkozásokra is. Így főleg Budapestről és Győrből érkeztek havonta Tapi vezetők. Mára már helyben sikerült kinevelni a vezetők első generációját. Néhány éve már saját nyári KisTapi tábort szervezünk, mely a Tappancs tábortól eltérően rövidebb, idejű, és már hat éves kortól várjuk a tábori élettel megismerkedni vágyókat. Időközben egyre nagyobb lett az érdeklődés a hitoktatás iránt, így az iskolai hittant a Sóvárba vontuk össze heti rendszerességgel, mely később kibővült konfirmációi oktatással is. A szülők számára 2011-ben kezdtünk egy házaskörös beszélgetés sorozatot, melyet majd 2012 szeptemberétől filmklubbal folytattunk. 2014. januártól havi két alkalommal tartunk istentiszteletet. Melyeket kiegészít az ádventi és böjti csendességünk, mely szinte egyidős a KIE Balatongyörökön való megjelenésével.

Rendszeres programjaink:
Tappancs foglalkozások – általában a hónap harmadik szombatján 15.00-17.30
Hittan – szerdánként 16.30-tól
Istentisztelet – a hónap második vasárnapján 18.00órától református, míg az utolsó vasárnap római katolikus-evangélikus gyerekmise
Ádventi csendesség – általában ádvent első vasárnapján délután
Böjti csendesség – általában böjt első vasárnapján délután

Programjainkról bővebben a http://www.sovar.hu címen, vagy közvetlenül a martontamas@kie.hu címen kérhető bővebb információ.