Főoldal

Kérjük, adója 1%-ának felajánlásával támogassa egyesületünk munkáját!

Név: Magyarországi Keresztyén Ifjúsági Egyesület

Adószám: 19669429-1-20

Köszönjük!

YMCA Világtalálkozó

2022. július 3-9. között rendezték meg a YMCA Világtalálkozót a dániai Aarhusban. A nemzetközi rendezvényen minden YMCA csoporttal rendelkező ország képviseltette magát minden kontinensről, a legkülönbözőbb kultúrákból.

A négy évente megrendezésre kerülő világkonferencia a kapcsolatépítésen és a közös ötletelésen kívül formális eseményeket is magába foglal – ilyen az új tisztségviselők megválasztása. A World YMCA új elnöke a libanoni Soheila Hayek – aki emellett a leköszönő elnök, Patricia Pelton után a World YMCA második női elnöke. Az alelnök a hong kongi származású Ronald Tak Fai Yam, az új kincstárnok pedig az amerikai Cici Rojas. Pozíciójukat – az újonnan megválasztott bizottsági tagokkal együtt – 2026-ig, a következő világkonferenciáig töltik be.

Az események részét képezte a YMCA Vision 2030 ismertetése is. A Vision 2030 egy négy lábon álló program, amely a közösségi jólétre, az értékes és jelentőségteljes munkára, a fenntartható fejlődésre és az igazságosságra fókuszál. Ezeken az alapköveken áll a YMCA következő négyéves programja.

Emellett a Y’s Men alapításának 100. évfordulóját is közösen ünnepelték a résztvevők – az új elnök, az indiai származású dr. K. C. Samuel beiktatásával, ezzel előre tekintve a 2022 novemberében megrendezésre kerülő taiwani konferenciára és ünneplésre.