Főoldal

Kérjük, adója 1%-ának felajánlásával támogassa egyesületünk munkáját!

Név: Magyarországi Keresztyén Ifjúsági Egyesület

Adószám: 19669429-1-20

Köszönjük!

A KIE 140 éves jubileumi ünnepsége

Nagy örömünkre szolgál, hogy idén ünnepelhetjük a KIE megalakulásának 140 éves évfordulóját. Ebből az alkalomból gyűltünk össze 2023. 11. 11-én Budapesten. Sokan csatlakoztak hozzánk, régi és mai KIE-sek, találkozott múlt és jelen.

 A gyökerekhez visszanyúlva, a Kálvin téri Református templom Gyülekezeti termében kezdődött a napunk, egy ünnepi Istentisztelet keretében emlékeztünk.

Majd a KIE régi székházában, a Horánszky utcában folytatódott az ünneplés. A délután során együtt elevenítettük fel a múltat, a kezdetektől fogva. Személyes történeteket hallhattunk, többek között egy 96 éves úrtól is, aki sok érdekességet mesélt nekünk. Voltak tények, történetek, személyes élmények, és sok-sok fénykép, amelyeken közösen nosztalgiáztunk, felismerve rég nem látott arcokat. Kaptunk sok kedves videóüzenetet is távol élő barátainktól.

Természetesen a KIE jelenét is megmutattuk a jelenlevőknek, hogy megismerjék a kapcsolódási lehetőségeket, illetve jövőbeli terveinkről is ejtettünk szót. A részletes program az előadókkal, az előadásokra illetve üzenetekre mutató hivatkozásokkal itt található.

Megköszöntük a KIE-t segítő önkénteseknek is az utóbbi egy év munkáját, kis ajándékkal kedveskedve nekik. Hálásak vagyunk a támogatásukért!

Jó volt találkozni régi ismerősökkel, az ünnepi torta mellett beszélgetni.

Az eseményen részt vettek a külföldi partnereink is, Németországból a CVJM-Westbund képviselői, akikkel szoros partneri kapcsolatot ápolunk illetve a bécsi és a cseh YMCA képviselői is.

Az eseményről többek között a YMCA Europe is beszámolt itt.

De olvashatunk cikket a novemberi Evangélikus Élet-ben is illetve 2023.11.20-án a Kossuth rádió evangélikus műsorában interjút hallhatunk a KIE elnökével, Gregersen-Labossa Györggyel.

Köszönjük minden résztvevőnek, hogy jelenlétével emelte az esemény fényét!

KIE Partnertalálkozó

Mozgalmas hétvégénk volt 2023. november 10 és 12 között, hiszen a KIE 140 éves ünnepsége mellett a szokásos éves Partnertalálkozót is most tartottuk Budapesten, melyre külföldi – német, cseh és osztrák – partnereink látogattak el hozzánk.

A hétvége során meghallgattuk egymás éves beszámolóit az elmúlt év tevékenységeiről, kerestük a közös kapcsolódási pontokat. Több közös projektterv és közösen szervezett esemény is szóba került. A személyes kapcsolódás fontos eleme a YMCA-k tevékenységének, hiszen így a közös munka is könnyebben megy. A hétvége jó hangulatban telt, eredményesen zárult. Köszönjük vendégeinknek a látogatást!