Hírek

A KIE 140 éves jubileumi ünnepsége

Nagy örömünkre szolgál, hogy idén ünnepelhetjük a KIE megalakulásának 140 éves évfordulóját. Ebből az alkalomból gyűltünk össze 2023. 11. 11-én Budapesten. Sokan csatlakoztak hozzánk, régi és mai KIE-sek, találkozott múlt és jelen.

 A gyökerekhez visszanyúlva, a Kálvin téri Református templom Gyülekezeti termében kezdődött a napunk, egy ünnepi Istentisztelet keretében emlékeztünk.

Majd a KIE régi székházában, a Horánszky utcában folytatódott az ünneplés. A délután során együtt elevenítettük fel a múltat, a kezdetektől fogva. Személyes történeteket hallhattunk, többek között egy 96 éves úrtól is, aki sok érdekességet mesélt nekünk. Voltak tények, történetek, személyes élmények, és sok-sok fénykép, amelyeken közösen nosztalgiáztunk, felismerve rég nem látott arcokat. Kaptunk sok kedves videóüzenetet is távol élő barátainktól.

Természetesen a KIE jelenét is megmutattuk a jelenlevőknek, hogy megismerjék a kapcsolódási lehetőségeket, illetve jövőbeli terveinkről is ejtettünk szót. A részletes program az előadókkal, az előadásokra illetve üzenetekre mutató hivatkozásokkal itt található.

Megköszöntük a KIE-t segítő önkénteseknek is az utóbbi egy év munkáját, kis ajándékkal kedveskedve nekik. Hálásak vagyunk a támogatásukért!

Jó volt találkozni régi ismerősökkel, az ünnepi torta mellett beszélgetni.

Az eseményen részt vettek a külföldi partnereink is, Németországból a CVJM-Westbund képviselői, akikkel szoros partneri kapcsolatot ápolunk illetve a bécsi és a cseh YMCA képviselői is.

Az eseményről többek között a YMCA Europe is beszámolt itt.

De olvashatunk cikket a novemberi Evangélikus Élet-ben is illetve 2023.11.20-án a Kossuth rádió evangélikus műsorában interjút hallhatunk a KIE elnökével, Gregersen-Labossa Györggyel.

Köszönjük minden résztvevőnek, hogy jelenlétével emelte az esemény fényét!

KIE Partnertalálkozó

Mozgalmas hétvégénk volt 2023. november 10 és 12 között, hiszen a KIE 140 éves ünnepsége mellett a szokásos éves Partnertalálkozót is most tartottuk Budapesten, melyre külföldi – német, cseh és osztrák – partnereink látogattak el hozzánk.

A hétvége során meghallgattuk egymás éves beszámolóit az elmúlt év tevékenységeiről, kerestük a közös kapcsolódási pontokat. Több közös projektterv és közösen szervezett esemény is szóba került. A személyes kapcsolódás fontos eleme a YMCA-k tevékenységének, hiszen így a közös munka is könnyebben megy. A hétvége jó hangulatban telt, eredményesen zárult. Köszönjük vendégeinknek a látogatást!

A KIE-elnök látogatása a német partnerszervezetnél

2023. 10. 18.

Gregersen-Labossa György, a Magyarországi KIE elnöke részt vett a német partnereink, a CVJM-Westbund 175 éves jubileumi Küldöttgyűlésén és az ehhez kapcsolódó ünnepségen Wuppertalban, ahol nagy örömmel fogadták.

Az eseményen mondott beszédében kifejezte jókívánságait, kiemelte a nemzetközi kapcsolatok fontosságát és abbéli reményét, hogy a két KIE-szervezet együttműködése az elkövetkező időszakban még szorosabbá válik.

Kapcsolatápolás német partnereinkkel

2023. 10. 10.

A KIE delegációja a németországi Wuppertalba utazott a KIE Partnercsoportja, a CVJM-Westbund 175 éves jubileumi eseményére. A találkozó remek alkalom volt a kapcsolatépítésre, a jövőbeli közös projektek tervezésére. A magyar csapat szívélyes fogadtatásban részesült. Az ünnep zárásaként Szabó Laura adta át a KIE születésnapi jókívánságait a Westbund képviselőinek.

A Magyarországi KIE küldöttgyűlése 2023 májusában

2023. 05. 28.

Május 19-21-én KIE Hétvégére gyűltek össze a KIE tagcsoportok, munkaágak képviselői a Balatongyöröki Sóvárban, ahol lehetőségük volt több témát is alaposan átbeszélni, új ötleteket gyűjteni a különböző workshopokon. 

Az együtt töltött idő nagyon hasznosnak bizonyult, egy-egy közös reggeli vagy séta is remek alkalmat jelentett az ötletelésre, tapasztalatcserére.

A hétvége jó hangulatban telt, így még a munka is könnyebben ment. Sok hasznos ötlet, javaslat született.

A Magyarországi KIE megtartotta az éves rendes Küldöttgyűlését is, ahol a beszámolók, a költségvetés és a közhasznúsági jelentés meghallgatása és elfogadása után tisztújításra került sor. A Küldöttek az egyesület elnökének további két esztendőre Gregersen-Labossa Györgyöt választották meg.  A leköszönő alelnök helyébe Marton Tamás, a KIE stabil bástyája lépett, aki a választmányi tagságát Molnár Andreának adta át. Kincstárnok továbbra is Zalán Péter, választmányi tagok még: Horváthné Kocsor Ágnes, Menczinger Tamás és Szabó Laura. Az ellenőrző bizottság tagjai: Magassy Éva, Palkó Magdolna és Lackner Kristóf.

A Magyarországi KIE Választmánya ülésezett február 18-án

2023. 02. 27.

Az idei év első Választmányi ülésén átbeszélték a 2023-as év költségvetését, az erre az évre tervezett programokat és a tavaszi tisztmegújító Küldöttgyűlést is elkezdték szervezni.

Pógyor Istvánra emlékeztünk

A KIE munkatársai Pógyor Istvánról emlékeztek meg az Új Köztemetőben és a Horánszky utca 26. alatti emléktáblánál. 

30 éves a Békéscsabai KIE

YMCA Világtalálkozó

2022. július 3-9. között rendezték meg a YMCA Világtalálkozót a dániai Aarhusban. A nemzetközi rendezvényen minden YMCA csoporttal rendelkező ország képviseltette magát minden kontinensről, a legkülönbözőbb kultúrákból.

A négy évente megrendezésre kerülő világkonferencia a kapcsolatépítésen és a közös ötletelésen kívül formális eseményeket is magába foglal – ilyen az új tisztségviselők megválasztása. A World YMCA új elnöke a libanoni Soheila Hayek – aki emellett a leköszönő elnök, Patricia Pelton után a World YMCA második női elnöke. Az alelnök a hong kongi származású Ronald Tak Fai Yam, az új kincstárnok pedig az amerikai Cici Rojas. Pozíciójukat – az újonnan megválasztott bizottsági tagokkal együtt – 2026-ig, a következő világkonferenciáig töltik be.

Az események részét képezte a YMCA Vision 2030 ismertetése is. A Vision 2030 egy négy lábon álló program, amely a közösségi jólétre, az értékes és jelentőségteljes munkára, a fenntartható fejlődésre és az igazságosságra fókuszál. Ezeken az alapköveken áll a YMCA következő négyéves programja.

Emellett a Y’s Men alapításának 100. évfordulóját is közösen ünnepelték a résztvevők – az új elnök, az indiai származású dr. K. C. Samuel beiktatásával, ezzel előre tekintve a 2022 novemberében megrendezésre kerülő taiwani konferenciára és ünneplésre.

Helping people from Ukraine

(See English below, magyarul lejjebb)

Дорогi YMCA друзi, якi тепер змушенi  тiкати  з України.

Угорський KIE старається допомогти Вам пiд час перебування в Угоршинi, i органiзувати подальшу поiздку.

При звʹязку потрiбнi наступнi данi:

– Iмʹя, фамiлiя, також кiлькiсть осiб якi з Вами, вiк.

– Звiдки приїхали, який звʹязок маєте з YМСА

– Де знаходитесь, перебуваєте тепер

– У чому чекаєте нашої допомоги (нiчлiг, квартира, продовження поїздку i.т.д.).

       Зв׳язок. kie@kie.hu

                +36 20/7703316

Kedves YMCA barátaink, akik most menekülni kényszerültök Ukrajnából!

A Magyarországi KIE igyekszik segítségetekre lenni magyarországi tartózkodásotok alatt, és a tovább-utazás megszervezésében.

Kapcsolatba lépéshez az alábbi adatokra lesz szükségünk:

Dear friends from YMCA who now have to flee from Ukraine,

YMCA Hungary tries to help you while you are in our country, and as you plan to travel onward.

To contact us, we need a few things to know:

Kapcsolat/Contact: kie@kie.hu, +36207703316

A Magyarországi KIE vezetősége március 3-án ülésezett

Áttekintette, hogy milyen lehetőségeink vannak az Ukrajnából menekültek megsegítésére:

Mindemellett, ha Magyarországra érkeznének, átutaznának külföldi KIÉ-sek, akkor természetesen keressenek minket, mindenben segítünk.

Ezekhez a kontaktok a következők: kie@kie.hu +3620/7703316

Pógyor István megemlékezés

A hagyományoknak megfelelően közös megemlékezést tartottunk Pógyor István sírjánál november 7-én – halála napján. Bacskay Bálint Budapest-Salétrom utcai református gyülekezet lelkésze igehirdetéssel és Gregersen-Labossa György KIE elnök igeolvasással és imádsággal szolgált. 

Több helyről, de egy irányba

Küldöttgyűlést tartottunk a Sóvárban

Balatongyörökről, Békéscsabáról, Budapestől, Soroksárról, Szombathelyről és Ürömről érkeztek KIE-sek a Sóvárba Pünkösd hétvégéjére. Az évi rendes Küldöttgyűlés megtartásán túl találkozásra, tapasztalatcserére, nosztalgiázásra, és jövőképek felvázolására is alkalmat adott az esemény. Sok-sok ének, imádság, igeolvasás, emlékezés, hálaadás Lelkesítette a résztvevőket.

Idei Küldöttgyűlésünkön tisztségviselő-választásra is sor került, Palkó Magdolnát az Ellenőrző Bizottság tagjának választották a küldöttek.

Egy pavilon sátorral gazdagodtunk

Köszönjük az Expodom.hu webáruház felajánlását, amelynek köszönhetően egy könnyen felállítható pavilon sátorral gazdagodtunk.

Gyermek- és ifjúsági sátortáborainkban nagy hasznát vesszük az árnyékot adó és esőtől óvó hordozható pavilonnak. Önkéntes munkatársaink mellett az ilyen felajánlásoknak köszönhető, hogy táboraink díját továbbra is alacsonyan tudjuk tartani.

Jelentkezz farsangi programunkra!

Farsangi programra hívnak a békéscsabai KIÉ-sek. Ez belefér még a böjtbe is!

Harangozó Imre néprajzkutató, hitoktató tart előadást online február 27-én, szombaton 18:00-tól a farsang eredete, egyházi és világi farsangi szokások témakörben. Link a részvételhez: http://meet.jit.si/BCsKIE_online_eloadas

Részvételi szándékot itt lehet jelezni: valasztmany-bekescsaba@kie.hu

30 éves a KIE

1950. május 16-án mondatták ki az “önkéntes feloszlást”, ami hivatalosan megszüntette ugyan az egyesület munkáját, de Istennek gáncsot vetni nem lehet. Neki köszönjük, hogy őrizte a lángot a szívekben és 1991-ben újjáalakulhattunk. Naponta teszünk közzé egy-egy visszaemlékezést. Tarts velünk!

Gregersen-Labossa György elnökünk emlékezik:
Emlékek a KIE megalakulásának 30. évfordulójára
Böjtelő idején az igeolvasás rendjében a mag képe került elém. A Sztehlo intézmény idős és fogyatékos lakóival, dolgozóival hallhattuk a magvető példázatát, és magától növekedő vetésről (Mk 4, 11-13) szóló Jézus-i tanítást. Most, hogy a KIE – Y.M.C.A, vagyis az ifjak keresztyén egyesületeinek szövetségéről elmélkedem, nem mehetek el szó nélkül Isten magvetése és magvetője, Sir George Williams mellett, aki szegény Somerset grófsági fiúból, Anglia egyik leggazdagabb kereskedője és bárója lett. Bridgewater városában először ketten-hárman gyűltek össze az ifjú kereskedő segédek imádkozni, majd huszan, míg kilépve a kissé füstös szállodai szobából, körlevelet intéztek a kereskedőházak ifjaihoz, és máris mozgalommá nőttek Williams vezetésével. Az imádság és szeretet meghozta a termést, és szárba szökkent a magától növekedő vetés. Magyarországra is elért a KIE és nagy szervezetté nőtt, de megtört az élet a kommunisták miatt. Ifjak ne feledjétek az ateizmus és a keresztyénségen gúnyolódók siserahada nem csak 1950-s években, hanem ma – ha teheti – akár erőszakkal – azon fáradozik, hogy fiatalok közömbösek legyenek a hit titkaival kapcsolatban! Nincs semmi új a nap alatt.A történelem Ura megadta másodszor is, hogy a KIE életre keljen, és 1990. október 31-én a józsefvárosi reformátusok termében megalakult, majd a következő év februárjában bejegyzésre került. Mindezt azonban sok minden megelőzte, mert az egykori KIE tagok szívében tovább élt a KIE lelkisége, és ahogy lehetett őrizték a lángot. Meghatottan olvastam Dieter Reitzner visszaemlékezését:„ 1984. A tatabányai esperes, Labossa Lajos legidősebb fia írt egy levelet a német KIE-nek, azzal kéréssel, hogy segítsenek felépíteni egy KIE-t. A németek aztán ezt a kérést továbbították a KIE-Világszövetségnek, ők pedig nekem. Elmentem tehát Tatabányára, és jót beszélgettem a fiatalemberrel. Az édesapja a háború előtt lelkes KIE tag volt, és fiainak sokat mesélt erről. Ezért szeretett volna a fia KIE-t alapítani. Azt kellett mondanom neki, hogy ez Magyarországon jogilag nem lehetséges, de szívesen segítek abban, hogy KIE formájú ifjúsági csoportot építsünk fel. Ezután néhányszor ellátogattam Tatabányára. ”Én akkor 12 éves voltam, és a konfirmációra készültem. Tisztán emlékszem Dieter első, majd későbbi látogatásaira, amely szintén magvetés volt a rendszerváltozás előtti években, és biztos segítette a későbbi újra alapítást. Majd elérkezett a kommunizmus bukása, és a magvetés, álmodozás és óvatos előkészítés után feltámadhatott a KIE Magyarországon. Ekkor már 18 éves voltam, és átvettem apámtól és idősebb bátyámtól a stafétát, és ott lehettem a KIE újjászületésénél. Dieter is megérezhetett a lelkesedésemből valamit, mert az érettségi utáni nyáron kérésemre elintézte, hogy ősztől Essen városába mehettem a városi KIE-hez. A következő év tavaszáig gyakornokként merítkezhettem meg a híres német nagyvárosi KIE szolgálatban, Wilhelm Busch és Ulrich Parzany (Weigle Haus) városában, és a német nyelvben. Hatalmas élmény és tapasztalatszerzés volt, amiért mai napig hálával tartozom a Dieter Reitzner bécsi barátunknak, akivel sokáig kapcsolatban maradtam, és bécsi tanulmányaim idején meglátogattam otthonában.A KIE fellendülő szakaszába teológus hallgató voltam Budapesten, így a Szeverényi János és Hajdú Zoltán által vezetett egyesület minden örömét és nehézségét átéltem, hisz választmányi tag is lehettem ebben az időben. Németországban megtanultam, hogy KIE életében mennyire fontos a sportélet, így vállaltam a sportbizottság vezetését és a nyári táborok megszervezést és vezetését. Nagy élmény volt, mert a fiatalok szívesen jöttek sportolni, sok barátom, azóta lelkésztársam segített, és kiváló gyakorlatot szereztünk mindannyian az ifjúsági munkához. Szombathelyi lelkészként pedig magától értetődő volt, hogy a gyülekezeti ifjúsági életet a KIE keretein belül szervezzük meg. Sok emlék, szép élmények kavarognak bennem. Oly sok kortársam fiatalként a kilencvenes évek elején a KIE munkatársképzőkben ismerkedett meg egymással és a szervezett ifjúsági munkával. Micsoda kuriózum volt a Vezess című folyóirat, amelyet Szeverényi János szerkesztett, vagy az első olyan nyomtatott énekeskönyv, amely összegyűjtötte és akkordozta az addig csak fejből, vagy alig olvasható stenciles papíron meglévő ifjúsági énekkincsét. Különlegesség volt a KIE kártyajáték is, amelyet kis dobozban dobtunk piacra.Most nosztalgiázom kicsit, de közben ráklikkeltem az Essen-i KIE és Weigel Haus honlapjára, vagy a norvég Ten-sing applikációra, és látom, hogy a KIE virágzik, és ma is vannak fiatalok, akik Krisztus „fun-ok”, sőt „trendi apostolok”. A KIE Isten magvetése hazánkban is, amely ott ahol ketten vagy hármon imádságban és közösségben együtt vannak – magától növekedik, mert a Szentléklek adja a növekedést. George Williams célja az volt, hogy kortárs fiatalok kortárs fiatalokat vezessenek Krisztushoz. Az eszköztár színes, de a cél ma is ugyanaz!

Marton Tamás, a Sóvár intézményvezetőjének visszaemlékezése:
30 év…
Néhány éve volt, hogy letelt a 30 év a leszerelésem után, és hivatalosan is visszaemlékezhettem a sok „titkos” dologra, amit sorállományú katonaként az ember megélhet. Végigpörgetve a másfél évet, tényleg csak töredékek, képek, élmények maradtak meg.Így vagyok az 1991-ben történt Vas utcai KIE közgyűléssel kapcsolatban is, ahol szintén csak néhány benyomás, kép maradt meg. Fogadjátok most ezeket szeretettel!Felemelő érzés volt már a Vas utcába bekanyarodni a Rákóczi út felöl, majd belépni és elhaladni a „mozi szerű” előtéren keresztül. Érkeztek a résztvevők, intéztük a szükséges regisztrációt, ültetést… Következő kép, amikor már a nézőtéren hozzám lépett talán a fővilágosító, és a nézőtéri fénybeállítások iránt érdeklődött. Sikerült elég bamba képet vágnom, mert mindaddig valahogy úgy képzeltem, hogy a fény a színpadnak „jár” csak… Szerencsére ezt nem kellett elmondanom, segítségemre sietett, hogy mit is gondolt: Javasolta, hogy előre ültessük a küldötteket, én csak mondjam meg hányadik sorig tartanak, a többi az ő dolga. Nagyon jól esett, hogy egy ilyen felkészült konstruktív szakemberrel hozott össze a sors aznap. Egy gyors egyeztetés után mondtam a számot, és perceken belül az első 12 sor egy derítő fényt kapott, így ők láthatták a jegyzeteiket, míg a színpadról, és a hátsó sorokból jól lehetett látni a fellendülő szavazólapokat… Arcok már nincsenek meg sajnos, de megtöltöttük a Ódry színpadot egy Közgyűlés erejéig, sok lelkes emberrel, tervekkel.

Dobos Réka visszaemlékeze:
A KIE az én életemben már családi hagyományként még bőven a rendszerváltás előtt jelen volt, hiszen nagypapám KIE titkár volt. Így mikor újraindult a KIE boldogan csatlakoztam a csapathoz, részt vettem az első vezetőképzőn, részt vettem a Ten Sing magyarországi elinditasaban és még sok minden másban is. Sokszor mondtuk, hogy a KIE az egy keret, rengeteg minden és mindenki fér bele. És ez igaz, mindenki megtalálhatja azt a munkaágat, amiben otthon érezheti magát. Amit én kaptam a KIE és a közössége által, hogy megtanított élni, megélni, dolgozni, közösséget létrehozni és működtetni, szabadon gondolkodni, elfogadni, nyitottnak lenni, boldognak lenni. Egy olyan gazdag keretet kaptam fiatal koromban tapasztalati úton, amiből még a mai napig is táplálkozom és még nagyon nagyon sokáig, hiszen a magok már árnyékot adó lombokká nőttek! 

UNIFY Conference 2019

Február 14 és 17 között Budapesten rendeztük meg a Unify leadership conference-t, ahol idei és jövő évi programok munkatársaiként voltunk együtt. Nézzétek ezt a sokféle embert,akik számos országból rázódtak össze itt,és mégis ugyanazt a Párizsi Alapot tartják a kezükben (és a szívükben). Istennek hála az áldott napokért, köszönjük, Unify!

Megemlékezés Pógyor Istvánra

Most egy közös emlékezésre hívünk benneteket, kedves KIE-sek! November 7-én (halálának évfordulóján), 15:00 órakor emlékezzünk együtt Pógyor Istvánra, a Keresztyén Ifjúsági Egyesület példaértékű munkatársára, aki 65 évvel ezelőtt halt meg abban a börtönben, ahová hamis vádak alapján juttatták.

A megemlékezést és az ünnepi koszorúzást a Budapest Józsefvárosi Református Egyházközséggel közösen tartjuk az Új Köztemető 301-es parcellájában. Hívunk és várunk mindenkit az alkalomra! Gyertek, legyünk együtt és emlékezzünk minél többen egyesületünk nagyhatású alakjára!

Partner Group, vagyis PG

Idén Békéscsabán tartottuk az évi rendes Partner Group találkozónkat. Ez az a hétvége, amikor összejövünk támogató külföldi partnereinkkel, hogy meséljünk egymásnak és megosszuk egymással az eredményeinket. És persze egy remek hétvégét is együtt töltünk.

Ten Sing konferencia

Az elmúlt hétvégén Berlinben az European Ten Sing Group konferenciáján a hazai TS munkát képviselték:
• Grünwald Dávid
• Kovács Boglárka
• Menczinger Tamás
• Szabó Laura

Néhány mozzanat a konferenciáról:

Az első estét kis csapatépítéssel kezdtük, vetélkedtünk, játszottunk, WC papírba tekertük egymást, hümmögtünk és pillecukorral próbáltunk betalálni mások szájába.

A következő nap programjai között volt az Európai Ten Sing Szövetség alkotmányának módosítása, a Végrehajtói Bizottság beszámolója, a különböző országok képviselőinek nemzeti beszámolója.

Szombaton délelőtt a YMCA Europe-ról tartott előadást az alelnök, Stepan Cerny; majd ezután az 50 éves tensing alkalmából szervezendő nagy norvégiai fesztiválról beszélt a fesztivál főszervezője.

Őrizzük és műveljük

Nyomkereső tábort tartottak Dánfokon a békéscsabaiak.

A Békéscsabai Keresztyén Ifjúsági Egyesület harmadik alkalommal rendezte meg Dánfokon a Nyomkereső táborát.

Az augusztus második hetében zajlott tábor témája a még az Édenkertben kapott feladat volt: „Őrizzük és műveljük”. Ehhez kapcsolódtak az egyébként nyilvános esti előadások, interaktív eszmecserék. Toszeczky Renáta az emberkereskedelemről, Bonnyai Sándor a cigányságról, Rumble Erika a békéscsabai zsidóságról, Krausz Péter az ökológiai növényvédelemről tartott előadást – a komoly témák a vitafórumokban is visszaköszöntek.

Mindemellett kikapcsolódást nyújtó tábor volt ez, reggeli tornával, játékokkal, foglalkozásokkal, áhítatokkal, túrázással, kenuzással és mindennel, ami az öt napba belefért.

Ten Sing tábor Őrimagyarósdon

A szombathelyi SOTER tagcsoport tábort szervezett az újraalakuló Ten Sing munkaágnak.

Augusztus közepén, a sokszínű nyári programok, táborok, kirándulások, nyaralások után pár napos műhelymunkára hívtuk Szombathely fiataljait. Újraalakuló ifjúsági munkaágunk, a Ten Sing vár minden olyan fiatalt, aki kedvet érez, hogy kipróbálja magát a drámajátékokban, az éneklésben, zenélésben, a táncban, és a különböző médiatevékenységekben. Táborunk szervezésének hírére 30 fiatal csatlakozott a munkához, és vállalta, hogy négy nap alatt valami különlegesnek lesz a része és valami különlegeset alkot. Az egyedüli instrukció: légy önmagad! Tedd bele a Közösségbe azt, ami Te vagy! Bátran mutasd meg az érzéseidet, a gondolataidat, a fantáziádat!

A 2016-os év Szent Márton és az irgalmasság éve. Ebből adódóan szeptembertől a szombathelyi tensingesek a keresztény identitásból fakadó emberképpel, az irgalmassággal foglalkoznak. Tábori foglalkozásaink is e témák köré épültek. A lelki töltekezést pedig a reggeli és esti áhítatok, a templomban berendezett csendséta és a záró Tamás-mise jellegű áhítat biztosította. A mögöttünk hagyott négy napban egy igazán jó kis közösség kezdett kibontakozni… szeptembertől folytatjuk.

Személyes élménybeszámolók és további képek az alábbi linken:

http://www.szombathely-lutheran.hu/hireink/egyhazkozseg/orom-volt-istenre-figyelni

Ha Szélrózsa, akkor KIE Kávéház

Idén is számos önkéntes működött közre a Szélrózsa Evangélikus Ifjúsági Találkozó KIE Kávéházas standjánál.

A Magyarországi Evangélikus Egyház kétévente megrendezésre kerülő ifjúsági fesztiváljának idei témája ez volt: Áldás leszel. E köré az ószövetségi ígéret köré épültek a találkozó előadásai, koncertjei, csoportbeszélgetései, áhítatai. A hitükben megerősödni kívánó, keresztény fiatalok éppúgy megtalálhatták a hozzájuk legközelebb álló programokat, mint ahogyan az útkeresők, azok, akik még csak most ismerkednek a Mindenható ígéretével.

És ha Szélrózsa, akkor természetesen nem hiányozhat a KIE Kávéház sem. A hangulatosan berendezett kávéház négy napon keresztül várta azokat, akik az esős időtől elcsüggedtek; azokat, akik a koncerteken fulladtak ki vagy azokat, akik csak egy jót beszélgettek volna egy finom limonádé vagy üdítő kávé mellett. Jövő nyáron Csillagponton, a református fesztiválon találkozhattok kávéházunkkal.