Önkéntesség

A KIE különös figyelmet szentel az önkéntes munkára. Egyesületünk számos területére várunk önkénteseket. A középiskolás diákok számára - az érettségi megszerzéséhez szükséges - közösségi szolgálat teljesítésére is lehetőség van nálunk. Táboroztatás, gyerekmunka, kávéházi szolgálat... csak néhány azok közül, amikre nálunk vállalkozhatsz.

Önkénteseink "tollából"

2014 márciusában gondolkoztam el először azon, hogy az angol mellett érdemes lenne egy másik nyelvet folyékonyan megtanulni. A középiskolában tanultam pár évet németül, ezért az alapok megvoltak, viszont használható nyelvtudás sajnos nem! 2014 márciusában kerestem fel a KIE-ét azzal a kérdésemmel, hogy Németországban működik-e az önkéntesség?! Egy-két hónap e-mail-ezés valamint Skype interjú után június körül tudatosult bennem, hogy 2014 augusztus 27-től egy évet a németországi Brandenburgban található Luckauban fogok tölteni. A munkám egy ifjúsági házban volt, ami valójában a kisváros teljes lakossága részére nyitva állt.

Az önkéntes évem során a fogadószervezetem a CVJM Luckau e.V. az össze felmerülő költésgemet állta, valamint havi szinten zsebpénzt is biztosított. Jó lehetőség ez mindenkinek aki egy évet az életéből „beáldozva” ingyen egy új nyelvet szeretne megtanulni bőven nyelvvizsgaszint fölé.

Az önkéntes év alatt bejártuk Németországot, Drezdától Koblenzen át egészen a Balti-tengerig.

Egy biztos: Éltem eddigi legjobb éve volt, rengeteg új barát, ismerős valamint új élmény, csak ajánlani tudom mindenkinek.

Elég nehéz összefoglalni pár mondatban egy teljes év történéseit, ezért csatolok pár fényképet és amennyiben konkrét kérdésed van a programmal kapcsolatban nyugodtan keress.

Dudás Alex

Lovas Áron vagyok, jelenleg 17 éves, a Deák Téri Evangélikus Gimnázium diákja. A KIE-vel először itt találkoztam az iskolában, amikor ötödikes-hatodikos koromban elkezdtem Tappancsra járni, amit az akkori felsőbbévesek tartottak. Most jelenleg többedmagammal vezetem a Deáktéri Tappancsot. Mi a motivációm? Az, hogy amit valaha én is átéltem ezeken az alkalmakon, azt most továbbadhassam a nálam fiatalabbaknak. Hogy egy hely jöhessen létre, ahol a gyerekek jól érzik magukat,szórakoznak, miközben hallanak Jézusról, és a vele való kapcsolatuk is fejlődhet. “Nyelvem hirdeti igazságodat és dicséretedet mindennap” (Zsolt.35,28.) Végülis ez az, ami a keresztény ember élete céljának kell lennie, hogy bizonyságot tegyünk mindenkinek az evangéliumról. És ebbe az ismerősök, osztálytársak ugyanúgy beletartoznak, mint a KIE, ami szerintem egy nagyszerű lehetőség arra, hogy Isten igazságát, nagyságát és szeretetét hirdessük.

Lovas Áron

Számomra ez az önkéntes munka nem is igazán egy munka, inkább egyfajta nyaralás. A családias hangulat, remek ételek, kiváló strand mind ezt érezteti velünk. Négy éve jöttem először és azonnal megszerettem. A dolgozók közvetlenek, segítőkészek és nagyon aranyosak. Mondanom sem kell, hogy hatalmas megtiszteltetés jár nekik, mert nem kis munka egy ilyen szállóban precízen helytállni. Mint minden munkából, ebből is rengeteget tanulhatunk. A türelmet, odafigyelést, pontosságot és még sok mást is. Megvan a saját kis varázsa a helynek és igazán összekovácsolja a csapatot. Mind a vendégek mind az önkénteseket. Nagyon szeretek itt „dolgozni” és remélem, még jó pár évig boldogíthatom a szálló kedves vendégeit és dolgozóit.

Dalanics Anna

Több mint...

5500

helyszínen Európában

100000

önkéntes Európában

100

önkéntes Magyarországon